Magia sărbătorilor-încotro?

Încă puțin și vine Crăciunul. Magia sărbătorilor nu știu cât a apucat să te prindă. Eu sincer parcă nu o simt ca în alți ani. De ce? Nici eu nu mai știu. Dar știu că cu cât înaintezi în vârstă uiți să mai simți spiritul sărbătorilor.

Alt motiv care ar mai fi?
Mă gândeam că ar mai fi și vremea. În ultimele zile să ai temperaturi de peste 10 grade te fac totuși să uiți că ești în așteptarea lui Moș Crăciun.

Altă problemă cu care ne mai confruntăm este jobul. Spre exemplu, muncim și în Ajunul Crăciunului. Când să mai simțim magia sărbătorilor? Nu mai avem timp sau ar trebui să alocăm mai mult timp pentru acest lucru. Și uite așa poate ne trezim că am uitat chiar să cumpăram cadouri pentru toți care ne doream. Am uitat că acesta este o sărbătoare religioasă. De ce? Pentru că a devenit cea mai comercială sărbătoare a anului.

Ne gândim doar la lucrurile materiale. Stai să vezi…Dar am primit cadou și de la X?….Pai vad că nu…Asta se întâmplă mai mult cu cei apropiați. Iar pentru restul de cunoștinte cu care interacționezi la facultate, job, sau alte medii, s-a născut Secret Santa. De la el poți primi un cadou care să îți placă sau nu….depinde…dar partea bună din acest caz este că nu știi de la cine este primit. Așa că nu mai ai cum să faci reprosuri pentru asta.

Am uitat să ne mai bucurăm de ce înseamnă sărbătoarea asta. Vezi în fiecare an oameni care aleargă în toate magazinele într-o goană nebună după cadouri și mâncare. Parcă numai acum și de Revelion poți să mănânci atâta și să te mai distrezi. Și asta în condițiile în care restul anului trăiești altfel sau așteptând o perioadă ca asta.

Nu mai poți compara cum simțeai Crăciunul când erai mic. Când încă de la grădiniță și scoala te pregăteai pentru serbare și îl așteptai pe Moș Crăciun. Și acolo, dar și acasă.

Sau când abia așteptai să împodobești bradul. Globulețele, instalația de pom, ghirlandele și beteală, sigur trebuia să le ai în brad. Și totuși te gândeai ce rost mai are să pui și bomboanele alea în el? Asta pentru că oricum le mâncai așa de rapid…

Sau ți s-a întâmplat și ție să cauți și a doua zi cadouri sub brad? Totuși sper că ai găsit și mai multe cadouri decât în prima zi. Cui nu îi place să primească cadouri? Dar mai frumos era când mergeai și la rudele tale în vizită și tocmai ce trecuse și pe acolo Moș Crăciun și lăsase si pentru tine un cadou.

Ce ar mai fi? Colindatul…Eu nu l-am frecventat. Așadar nu pot spune prea multe despre asta. Cert este că nu am mai întâlnit așa mulți colindători în ultimul an. Cel puțin nu așa tradiționali. Pe cei care îi mai găsești acum nu ar mai face asta fără să le iasă ceva bani. Așadar ne întoarcem la chestiile alea materiale.

Am uitat să ne bucurăm de sărbători alături de cei dragi. Îi lăsăm singuri și departe de noi. Când acum mulți ani aceștia ar fi facut totul pentru noi ca să putem să ne bucurăm împreună de această sărbătoare.

Poate că ar trebui să fim mai liniștiți și uniți în această perioadă să ne bucurăm de lucrurile mărunte și să ne amintim de copilărie. (Asta cu toate că nu avem zăpadă).

Pe final , vreau să îți las și o urare. Îți doresc să ai un Crăciun fericit alături de cei dragi și să retrăiești momentele din această perioadă care ți-au adus fericire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s