Ani ce trec rapid cu așteptări mai mari în fiecare zi

Se apropie cu pași repezi un nou an. An care m-a facut să îmi dau seama de mai multe despre mine, dar și de cei din jurul meu.

Dupa un an plin de evenimente, cursuri, licență și admitere la master, am avut nevoie și de vacanțe. Iar apoi, după toate astea  a venit un alt început. Și anume să ajung să am primul job. Și atunci vezi cum ajungi efectiv să pui în practică ce știai. Să îți dorești ca în fiecare zi să evoluezi.

Anul acesta, a fost un an în care am cunoscut oameni noi, am facut schimbări în viața mea, iar pe finalul acestuia mi-am dat seama și mai mult de cine merită să rămână sau nu în viața mea.

Așadar, vine și acel moment în care îți dai seama că nu toate deciziile pe care le-ai luat în timpul anului au fost de succes. Că oamenii pe care îi considerai prieteni, au ajuns mai mult decât niște străini. Că de fapt prin toată atitudinea și reporșurile lor își arată adevarăta lor față.

Oamenii vin și pleacă. Importanți sunt doar cei care rămân langă tine atunci când ai cea mai mare nevoie. Fii pentru ei o alegere, nu doar o opțiune și contactat doar când au nevoie de ceva de la tine. Astfel, te decizi să faci curat în viața ta, în lista de prieteni , de contacte și să mergi mai departe fără ei. Așadar nu mai e timp de pierdut cu orice om. Timpul e prea prețios. Ăsta e și sfatul pe care ți l-aș da și ție. Te-ai gândit cât timp ai pierdut și tu până acum vorbind și petrecând timp alături de persoane care nu meritau? Sau ziceai …că poate nu sunt chiar așa și se vor schimba? Răspunsul este că oamenii rămân aceeași la fel ca și obiceiurile lor.

Tot anul acesta, e anul în care mi-am facut blogul. Ceea ce mă bucură pentru că acum îți scriu aici și pot împărtăși cu tine din experiențele mele.

Îți dai seama că au fost lucruri bune, dar și rele într-un an. Dar tot ce contează la finalul acestuia este cu ce rămâi și ce înveți din toate experiențele pe care le-ai trăit și de la toți oamenii pe care i-ai cunoscut. La fel cum o să rămâi cu amintiri plăcute sau nu. Tot  ce contează este să îți dai seama de greșelile pe care le-ai făcut și ce alegeri să faci pe viitor. Pentru că timpul nu stă să te aștepte la fel ca și oamenii. Degeaba ești prea târziu într-un loc în care trebuia să fii mult mai devreme.

Și mai știm un lucru. Ne dorim mai mult decât am avut mereu. Noi, oamenii tindem să comparăm orice, oricând. Și uite așa ajungem să nu realizăm chiar tot ce merită sau nu.  Suntem subiectivi, ne dăm mereu cu părerea când nici măcar nu cunoaștem persoana. De ce este așa, de ce arată așa, de ce a ajuns așa, cum a ajuns acolo, ce sacrificii a făcut  pentru a face anumite lucruri sau a ajunge în anumite locuri? La ultimele doua întrebări nu cred că stai mereu să te gandești.  Astea sunt doar o parte din criteriile pe care le aplici când interacționezi cu cineva.

O persoana o cunoști în timp. Câștigi greu încrederea în ea și o poți pierde în câteva secunde.

Ce am putea face când ne grabim să luam decizii și pierdem oameni? Nu mare lucru. Sunt lucruri care nu mai pot fi reparate.

Așadar, îți urez ca în noul an să fii mulțumit/ă de deciziile pe care le iei. Pentru că te vor urmări un timp după asta. Să întâlnești persoanele de care ai nevoie. Și acestea la fel la rândul lor. Să ai experiențe frumoase, călătorii din care să pleci cu amintiri de care să îți amintești cu drag. Și nu în ultimul rând, să ai jobul la care să mergi cu plăcere în fiecare zi.

Pentru că viața o simți împlinită atunci când vezi că multe domenii din aceasta funcționează la parametrii mult peste limita normalului și  mai ales la modul gradului superlativ pozitiv.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s