Retrăiește-ți copilăria în acest sezon!

Mă gandeam că în fiecare an, începutul primei zăpezi ne aduce aminte de copilărie. Cel puțin pe mine așă mă duce cu gândul. Imi amintește de momentele pline de bucurie. De atunci când nu mai aveam răbdare să mai stau în casă, voiam să ies la joacă și să ma dau cu sania cât mai repede. Asta cu toate că nici măcar nu se oprise ninsoarea. Dar ce conta? Atunci simțeai cu adevărat magia iernii, a zăpezii și a fulgilor de nea.

Îmi amintesc de vacanță pe care o așteptam cu nerăbdare. De momentele de liniște, pace și detașare. Asta se întâmpla în copilărie. Când nu aveam nicio grijă. Nici măcar de loviturile pe care le făceam. Simțeam că timpul nu mă grăbește. Părea că se oprește în loc. Părea că aveam timp pentru toate.

winter__s_fairytale_by_karinephoto-d50m0ma

Și totuși acum este altfel. Acum, când suntem adulți, nu ne mai bucurăm atat de mult, nu mai apreciem orice gest din lumea noastra înconjurătoare.

Dacă ar fi acum să privești lumea prin ochii unui copil, ți-ai da seama că ai știi să te bucuri mai mult de viață. Ai putea să nu mai găsești motive, impedimente și să critici atâta când nu ar fi cazul.

Sau mai bine amintește-ți cum erai când ai fost copil. Amintește-ți zâmbetul pe care îl afișai așa usor, bucuria pe care o aveai când primeai orice cadou și entuziasmul pentru lucrurile pe care le făceai.

Dar acum? Acum vorbim despre altceva. Despre zile cu mai multă maturitate. Zile în care rutina, jobul și ce te mai stresează pe tine ajung să te facă un fel de robot. Dar un robot care mai apucă să mai aibă și el sentimente din când în când.

Eu am o propunere. Să retrăim iarna asta visul din copilărie cu toate bucuriile ei și să ne trezim în plină primavară fără să ne dăm seama cand a trecut acest timp și peisaj de vis.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s