Oameni, bani sau experiențe din trecut?

Acestea sunt 3 lucruri de care ne lăsăm controlați.
Dacă ai decis că nu mai faci acest lucru, înseamnă că esti deja pe drumul cel bun.

Bineînțeles că am putea privi și avantajele acestor lucruri, dacă putem să le numim lucruri pe toate acestea.

Să începem cu oamenii. Un cuvânt care sună prea greu. Asta dacă nu ai toate calitățile de a fi om. Te-ai lăsat controlat de oameni? Banuiesc, că da! Poate involuntar, dar tot ai ajuns să faci asta. Acum te gândești dacă a meritat asta.
Nimeni nu deține pe nimeni. Așa că nu ar trebui să pună stapânire cineva pe viața ta. Dar dacă ne gandim, oamenii dintotdeauna au fost controlați sub o formă sau alta (aici mă refer în sensul de verificare).Idiferent că ești la școala, ești subaltern, sau chiar soț/ soție (asta pentru că știm și auzim frecvent cazuri de genul).Oamenii sunt ființe libere, așadar nu se simt în largul lor și este nociv pentru ei să fie controlați. Nu sunt roboți care să execute ce le dictează alții.
Viața unui om nu poate fi ghidată sau controlată cu succes de alt om. Așadar, nu poti să te supui unor reguli dictate de oamenii din jurul tău sau care fac parte din viața ta. Și asta pentru propria ta viață. Nu oamenii trebuie să îți controleze acțiunile, regulile, valorile după care te ghidezi în viață. Tu ești unic! Iar cei de lângă tine, ar trebui să împărtășească aceleași dorințe și valori cu tine. Asta ca să poată sta în preajma ta. Și nu în ultimul rând, să nu lipsească încrederea de care trebuie să dați dovadă unul față de celălalt.

Cât despre bani, ce am mai putea spune? Când majoritatea oamenilor doar pentru asta muncesc. Și ajung să uite de pasiunile lor. Sau nu știu cum e să muncești din pasiune. E firesc să îți dorești bani și sa vrei să ai cât mai mulți. Dar după ce poți să ai banii necesari care îți oferă un trai decent, îți dai seama că tu de fapt, îți dorești mai mult. Că vei munci și de doua ori mai mult doar să știi ca ai suma de bani pe care o vrei. Și așa ajungi să fii dominat și controlat de bani.
Ajungi într-o zi în care îți dai seama că nu toate lucrurile pot fi cumpărate cu bani. Ajungi să te simți din ce în ce mai obosit, stresat, timpul tău liber devine limitat și nu te mai poți bucura de banii aceștia.
Timpul și fericirea pierdută, nu le mai poți recupera nici cu bani, nici fără.

În final, să vorbim și despre experiențele din trecut. Îți mai aduci aminte? Cred că ai atâtea de care să îți amintești. Să ai experiențe plăcute din trecut de care să îți aduci aminte mi se pare frumos. Pentru că la un moment dat, vei face o retrospectivă a vieții tale. Dar experiențele urâte și care îți aduc aminte de persoane care nu merita trebuie uitate. Nu te poți lăsa controlat de aceste lucruri. Au făcut la un moment dat parte din viața ta. Iar acum trebuie să mergi mai departe fără ele. Aceste experiențe nu trebuie să îți fie o barieră în calea vieții și fericirii tale. Trebuie să te concentrezi doar pe acele persoane și lucruri care țin să te facă să trăiești clipa. Clipă care capătă viață și sens doar prin prezentul tău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s