Studentul, un liber profesionist al sesiunii

Sesiune …și iar sesiune. În perioada asta auzim de nu știu câte ori cuvântul ăsta. Dar ce facem pentru asta? Mai nimic …Așteptăm să se apropie ultimele 12 ore :)). Poate mai citim, că de învățat…cam slabe șanse.

Hai să vă zic cum arată o zi din viața unui student când este în sesiune (astea din ce am mai făcut și eu).

Cred că ar trebui să o iau in ordine invers cronologică. Adoarme forte tarziu. De ce? Pentru că învață. Învață orice…să facă și ceva nou ce nu a mai făcut până acuma…să facă curat, să spele vasele, să se vadă cu prietenul ăla care nu s-a mai văzut de mult. Orice, în afară de învățat. Stai cu iubita sau iubitul, te plimbi, aștepți pachetul cu mâncare de la ai tăi, mergi la film, sau ieși în club. Asta îți garantează încă zi în care te vei trezi târziu, iar timpul alocat învățatului va fi și mai scurt.

Dar de ce așa? Pentru că tot semestrul nu prea ți-au plăcut cursurile, te-au plictisit, ți-au consumat rapid bateria stând pe facebook sau altele.
Te atrag materii, dar nu în sesiune. Poate în altă perioadă….
Haide să vorbim mai serios despre această perioadă. De ce nu înveți? ….Păi în primul rând asigură-te că ești în locul potrivit la facultate. Altfel, îți va fi și mai greu să deschizi un curs sau o carte.

Ești la două facultăți în paralel? Și mai greu…Măcar dacă s-ar mai potrivi din materii ar fi bine. Totuși ai grijă să nu încurci din cursuri și examene. Asta în condițiile în care mergi acolo după o noapte petrecută în club.

Ce ar mai fi…Muncești…sau mai ai și alte activități cărora le dedici mai mult timp decât studiului. Iar în cazul ăsta sesiunea ajunge o presiune și mai mare pentru tine.

Sau…pur și simplu nu ai chef…Îți place să faci orice altceva…Îți urmărești serialele preferate, stai prin mall-uri și la plimbări cu prietenii.

Nu mai intru în detalii despre tehnici de învățat. Fiecare le are personalizate.

Acum, să vă zic un pic așa despre mine. Cum arată o zi din sesiunea mea?

Păi îți dau exemplul de azi :)).

Am adormit după ora 2 noaptea și m-am trezit înainte de 12 ore din cauza unui coșmar, iar apoi a vecinilor care încă mai consolidează și redecorează ceva în apartamentul lor :)).
Am luat prânzul care conține în proporție de 90% dulciuri… Că dehh sunt în loc de lecitină :)).
Am analizat Facebook-ul …În care mai apar mici modificări de conținut, status și friends. Și anume câte un block dat sau primit în plus peste noapte :)).

Urmează ieșiri pe afară, iar apoi mai puțin de 40 de ore, în care trebuie să citesc 3 cărți, să-mi mai găsesc și alte acitvități și să dorm.

Închei aici. Și să nu luați în seama vorba: „Un student fără restanță, e ca ușa fără clanță”!

Să avem spor în sesiune și la cât mai puține restanțe!

5 gânduri despre „Studentul, un liber profesionist al sesiunii

  1. hahaha, in sfarsit, vad si eu o postare pe blogul tau precum te stiu eu pe tine, ai scris aici precum vb cu mine la un suc, sau la telefon! imi place!!!!! te-as incuraja chiar sa scrii si mai mult cu propriile tale cuvinte si chiar sa ai incredere ca esti un om bun! imi place felul tau de a gandi! mereu mi-a placut!

    cat despre stresiune, nu te mai stresa :)) Da-o dracu! asa cum a venit asa si pleaca :p

    eu una nu am avut nicio restanta, dar alea erau alte vremuri alte preocupari :)))

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s