Suvenirul- memoriile vii

Trebuie să încep prin a spune că în tot ce pui suflet, sentimente, dăruire și talent, poate deveni un suvenir. Chiar și articolul pe care îl citești acum, poate deveni un suvenir. Am dorit să ajungă mai repede la voi ce vă scriu acum, dar Windows-ul nu a vrut, a creat probleme și tocmai acum s-a mai liniștit.

În rândurile ce urmează, vreau să vă vorbesc despre suveniruri și importanța tradiției pentru mine.

De când mă știu, mi-a plăcut tradiția. Ideea de tradiționalism. Visam la o căsuță care să facă parte dintr-un peisaj montan minunat. Simt cum tradiția mă leagă de frumos, pace și regăsire. Poate că acest lucru mi se trage încă din copilărie. Mi-am petrecut toate vacanțele în mediul rural, la țară, iar aici eram înconjurată la orice pas de tradiție. Nu pot sa nu îmi amintesc cu câtă bucurie mergeam la Sarbătoarea Iilor care se organiza în Cezieni. Abia o așteptam. Veneau oameni și din satele învecinate. Încă se organizează și acum. Este în fiecare an, vara. Era o bucurie pentru mine să știu că port ia tradițională românească cusută de bunica mea, iar în final să mă mândresc cu premiul câștigat pentru cea mai frumoasă ie. Această sărbătoare, ne încânta pe toți de la cel mai mic, până la cel mai mare. Erau prezenți cântăreți de muzică populară și artiști din ansamble folclorice din toată zona Oltului.

Să vă mai spun cât admir și tradițiile de la țară care încă se păstrează la fiecare sărbătoare religioasă. Spre exemplu, încondeierea ouăleor, mă face să simt că retrăiesc generații întregi prin admirația pe care o am pentru istoria acestora și diversitatea modelelor.

După cum vă spuneam, admir tradiția, dar și peisajele. De altfel, îmi place mult să călătoresc, să cunosc ținuturi noi, să aflu istoria și poveștile care se fac remarcate pentru acele locuri. Iar pentru că vreau să prind un colț din locurile acelea, eu nu pot să plec dintr-un loc nou, dintr- călătorie, fără suveniruri. Când vine vorba să aleg un suvenir, aleg unul care exprimă autenticitate, pentru că știu că avem în acestă țară meșteri populari, care cu ajutorul talentului lor, dau viață la adevarate capodopere pe care le admiri ca pe ceva unic, complex, care îți trezește amintiri, îți bucură ochii, inima și sufletul.

Vă las mai jos poze cu ultimele suveniruri cumpărate din Vama Veche, respectiv de la Castelul Bran.

12834865_1087441757973441_518919696_n12804034_1087441717973445_881539985_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Țin să vă spun că apreciez site-urile cu suveniruri, și nu de mult, am descoperit Art& Craft.

Art& Craft fiind cea mai mare firmă de retail de suveniruri și produse tradiționale românești, cu o diversitate de produse ce se regăsesc în toate magazinele galeriilor comerciale ale aeroporturilor din țară. Aceste produse, pot fi cumpărate și online. Articolele Art& Craft sunt produse personalizate, bazate pe design, calitate și creativitate.

Dacă aș face parte din echipa Art& Craft, aș crea brățări, coliere cu motive tradiționale folclorice, cum vedem pe iile romanești.  Aș crea bijuterii pentru că sunt ușor de purtat oricând și oriunde. Sunt genul de suveniruri pe care când le porți, îți aduc amintiri și simți că retrăiești clipele memorate din călătorie.

Dacă ar fi să aleg un suvenir de la Art& Craft, aș opta pentru geanta de umăr, deoarece imi place că este personalizată cu mesajul „Adventure in Romania”, iar designul este original. Dacă îți plac calatoriile, este imposibil să nu îți placă să ai cu tine mereu aceasta geantă. Este practică, încăpătoare, iar in ea îți poți pune și alte suveniruri.  Această geantă, aș oferi-o  cadou  mamei mele  sau unei prietene. Dar, în același timp, o consider o geanta unisex, deci poate fi oferită și unui prieten sau frate.

Ca un sfat, v-aș spune: să nu plecați vreodată dintr-o călătorie fără vreun suvenir!

12308323_1223993080950642_3909569639466531805_n.jpg

În final, vreau să menționez că acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s