Eficența energetică din locuință este utilă

Cred că ați observat cu toții deja blocurile reabilitate din București. Mi se pare o idee bună venind de la primării și cu bani de la Uniunea Europeană.

Dacă ar fi să îți spun experiența mea cu privire la reabilitarea blocului meu, pentru mine nu a fost una tocmai plăcută. Pentru că am schimbat termopanele din casă cu cele primite de la firma care se ocupa. Și surpriză nu a întârziat să apară. În schimbul geamului meu perfect l-aș putea numi, am primit unul care nu mă poate mulțumi. De ce? Pentru că nu are atâtea camere câte avea celălalt, cu toate că cei care se ocupau, din firmă, mi-au spus că sunt de calitate, dar ulterior le-au schimbat și pe acelea. Într-o zi citind pe ușa de la intrarea în bloc acest lucru. În plus de asta, eu aud chiar și zgomot prin acest termopan. Am blocul situat într-o stradă foarte circulată, se plimbă și tramvaiul, iar motocicliștii deja au început să se ia la întrecere încă de pe acuma.

De altfel, nu pot să nu simt schimbarea imensă când ies din București, pentru că liniștea pare de speriat în acele momente.

Un avantaj al acestor blocuri, ar fi reabilitarea propriu-zisă. Totuși sper să se simtă o diferență și la 40 de grade.

Mai jos, vă las să vedeți cum trebuie să arate blocurile într-o termografie.

bloc-nereabilitat-termografie1.jpgbloc-reabilitat-termografie2
bloc nereabilitat- Termografie                                                              bloc reabilitat- Termografie

Provocarea de a vă vorbi despre acest subiect, vine de la Enermed Impex SRL. Companie ce este formată din experți în certificare energetică, audit energetic și termografie în construcții.

Echipa de auditori energetici eliberează certificate energetice pentru orice tip de clădire: apartamente, spații de birouri, comerciale, hoteluri, case pasive energetic, spitale, instituții de învățământ.

Dacă simți că ai probleme cu locuința în care te afli, vrei să o reabilitezi, să afli soluții despre modernizarea  construcților și a instalaților de apă atunci ai avea nevoie de un audit energetic.

Un auditor energetic te va sfătui care este cea mai bună variantă pentru locuința ta. Îți va spune care sunt caracteristicile termice și energetice și te va informa cum sunt acestea din punct de vedere tehnic și economic.

Acum, pe scurt, vreau să vă zic că și eu încurajez reducere de consum energetic.

Iar pentru asta, încerc să reduc consumul de curent electric prin a stinge becurile atunci când nu le folosesc. De asemenea, mai folosesc electrocasnice și electronice din clasa energetică redusă. Iar led-urile nu le țin aprinse la aparatele pe care nu le mai folosesc.

În final, menționez că acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

 

 

Un gând despre „Eficența energetică din locuință este utilă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s