Cum a fost la Biz Innovation Forum

Prin aprilie a fost Biz Innovation Forum. Eveniment la care s-a vorbit despre inovațiile tehnologice şi conceptul de „sharing economy”.

Economia colaborativă, care presupune partajarea resurselor pentru folosirea lor mai eficientă, a existat dintotdeauna sub diverse forme, dar acum a căpătat o altă formă, bazată pe tehnologie și conectivitate aducând valoare startup-urilor, consumatorilor, oraşelor sau economiilor locale.

Cosmin Ochișor (Business Development Manager, Hubraum,T-Mobile Polska (Deutsche Telekom) ne-a vorbit despre importanța bugetului, timpului, costurilor și riscurile care sunt implicate într-un startup. Iar în noua lume discutăm despre peștele care mănâncă mai rapid, nu neaparat despre cel care este cel mai mare.

Sharing economy este despre puterea cuvântului. Comunitățile capătă voce. Spre exemplu, stakeholderii. În paradigma nouă toată lumea are de câștigat și anume compania, consumatorul și mediul înconjurător.

În următorii ani, sharing economy se va desfășura la un nivel la care nici nu ne așteptam.

Iulian Pădurariu (Cofondator si CEO, Pony Car Sharing) ne-a spus cât de importantă este educația, empatia (grija pe care o poți avea când împrumuți o mașină și condțiile în care o returnezi), responsabilitatea și conștiinciozitatea de care dăm dovada când folosim anumite produse și servicii. De asemenea, am mai aflat că sharing economy se poate regla prin preț.

Pe scurt, cam despre acestea s-a vorbit la conferință.

Felicitări revistei BIZ pentru organizarea evenimentului!

Aștept ediția următoare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s