În goană dupa ani, bani, sentimente și Facebook

Nu am mai scris de multicel un articol mai personal, care sa includă conștientizări.
Și mă gândeam acuma așa…cum majoritatea fug dupa ani, bani, sentimente și în ultimul timp, după Facebook.

Să le luam pe rând.

După ani fugi de când te știi. Când erai mic/ ă, îți doreai să crești odată mare, să te vezi ca fiind și tu capabil și independent, ca cei din jurul tău.
Când deja ai ajuns la o vârstă, îți dorești să retrăiește naiba din nou anii copilariei, adoleșcenței sau a perioadei în care nu aveai prea multe griji (dar nici bani), treburi de făcut sau să ai o familie.

Despre bani…Întotdeauna ai fugit după ei…chiar dacă în final nu ți-au adus fericirea, ba chiar ai muncit aproape non-stop și îți căutai o oază de libertate în zilele alea. Știi …după ce ai realizat tot ce puteai cu niște bani, mă gândesc că realizezi că nu mai poți face prea multe cu ei, fiind doar niște simple hârtii.

Cât despre sentimente, ar fi multe de vorbit și povestit, dar pe acestea cel mai bine le cunoști tu. Ideea este că nu mai avem răbdare prea mulți dintre noi. Nu stăm să mai cunoștem, analizăm prea mult oamenii. Îi vom judeca și eticheta într-un timp scurt. Pentru că ți se pare mai ok sa iei un lucru nou decât să îl repari pe cel vechi ( asta în cazul în care se mai poate remedia ceva).
Și am ținut să îți zic asta pentru că tocmai de curând am auzit oameni care și-au salvat relația sau căsnicia. Oamenii care și-au pus problema: „Unde greșim?” și au încercat să găsească răspunsuri și soluții. Oamenii care și-au dat seama că nu dispăruseră sentimentele, ci efectiv nu se cunoșteau îndeajuns și aveau nevoie să simta iubirea și sub alte forme și la alt nivel.

Am insistat mult pe sentimentul de iubire, deoarece îl consider cel mai puternic. În rest, poți simți zeci de sentimente într-o zi, acestea fiind mai mult sau mai puțin constructive, dar care sper să te ajute să depășesti unele momente. Pentru că este foarte ușor să îți hrănești zilnic ego-ul cu sentimente negative.
De multe ori, oamenii aleg situațiile tranșante, zic ei. Să îți dorești ceva sau nu, mi se pare normal. Dar să mai vrei sau nu pe cineva în continuare, e posibil să nu găsești rezultat sigur la această ecuație. Ar trebui să vă cunoașteți îndeajuns de bine, ca să știți ce vă doriți cu adevărat (zic asta pentru că auzim destul de des cum oamenii încă mai suferă sau speră la o iubire pierdută). Nu zic că poate să nu fie vorba și de sentimente care nu pot fi reciproce. Doar că, de multe ori, ne este mai ușor să abandonăm lupta. Și asta din teama de a nu suferi și mai mult.

Îmi mai rămâne de vorbit despre Facebook. O lume atât de vrituală. În care simți zilnic explozia de informatie, cuvinte, imagini. Simți cum te poți întâlni cu dependența de a verifica ce mai găsești nou și pentru tine în aplicația asta. De multe ori, văzând cum te dezumanizează pentru că ai tendința de a sta tot pe Facebook atunci când ieși cu prietenii. Vezi că ai mii de prieteni, dar în realitate, doar o parte dintre aceștia. Vezi cum totul este atât de compartimentat și începi să îți creezi posibile stereotipuri, etichete despre oameni, care te fac să crezi că au o viață minunată, dar nu ai cum să îi cunoști, doar din mediul online.

Sper să te regăsești în vreo parte din articolul meu și să alegi rațional fiecare decizie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s