Peste tot jucării

logo_depo_respo2

Îmi amintesc de copilărie și de locurile în care peste tot căutam jucării.

Copilăria generației mele a fost una frumoasă. Îmi permit să spun că a fost mai frumoasă decât este cea a micuților copii de astăzi.

De ce spun asta? Pentru că noi nu dispuneam de atâta tehnologie. Noi petreceam tot timpul liber afară.

Mergeam în fața blocului cu diferite jucarii și acolo stăteam mult timp, atât de mult încât chiar și când veneau părinții noștrii de la servici, noi tot îi mai rugam să ne mai lase să stăm pe afară. Afară, pentru noi, înseamna o rețea de socializare, dar și de joacă. În zile de astăzi această rețea se numește Facebook. Și Facebook –ul este folosit chiar și de copii care au câțiva ani. Copii mici își monitorizează părinții pe Facebook când sunt plecați la servici, iar peste câtiva ani, se va întâmpla invers.

Acum, cei mici ajung să fie sedentari, nu mai vor să iasă afară. Stau pe tabelete și tot felul de gadget-uri. Din ce în ce mai mult simt nevoia să se îndepărteze de natură și comunicarea interpersonală. Copii observă cum tehnologia „le îndeplinește” aceste nevoi. Jocurile par să nu mai fie deloc unele reale care să se desfășoare în fața blocului sau în parc. Acum toate sunt jocuri virtuale. Jocuri care creează dependență, supărare și nervi pentru că nu ating scorul dorit.

De multe ori, părinții nu mai au timp pentru copii lor și tot ce pot face este să le dea gadget-uri pentru „a îi ține cuminți și ocupați”.

În final, pledez pentru o copilărie nu neapărat de tip tradțională (dacă o pot numi așa), dar pentru una care să nu rupă contactul cu realitatea atât de mult și de la o vârstă fragedă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s