Oare ce ne face cu adevărat fericiți?

Să vorbim despre fericire. De fapt, nu cred ca pot să mă exprim în cuvinte despre acest sentiment, dar voi încerca să schițez câteva idei.

Nu există o rețetă pentru fericire. Nu s-a inventat o teorie cu privire la ea. Nivelul de identificare, recunoaștere și apreciere este diferit pentru fiecare persoană.

Dacă pentru mulți fericirea înseamna vile, mașini de lux și conturi mari în banca, pentru alții, acestea ar putea fi ultimele și cele mai neînsemnate lucruri pe care și le doresc. Și nu spun asta pentru că au avut avut parte din lucrurile ce le menționam mai devreme, ci pentru că fiecare are altă unitatate de măsură pentru fericire.

Eu aș defini fericirea ca un sentiment, stare, emoție. 

Consider că fericirea nu ar trebui să fie condiționată de ceva anume. Tindem să spunem că fericirea are un nume, este o persoana. Dar de cate ori ai încercat să fii fericit și cand erai singur? Eu cred că ar trebui să poți să simți că fericirea o găsești în tine, aceasta vine din sentimentul de iubire. De multe ori, poate să fie atașamentul cel care îți aduce fericirea. Sau asta crezi. Dar după o perioadă îți dai seama că asta nu duce la nimic bun, constructiv, pentru că se poate ca într-un final să suferi daca vei rămâne fără persoana de care erai atașat.

Fericirea apare când tu ești mulțumit de tine, de emoțiile, trăirile și faptele pe care trebuie să le trăiești.

Pentru unele persoane, fericirea exista doar câteva clipe, pentru altele, aș spune că o viață. Depinde ce te face fericit. Cred aici este vorba despre clipă. Cum o trăiești și la ce intensitate. Din cauza rutinei, nu mai apreciezi persoane, lucruri, fapte. Dar chiar să ai ocazia să mai poți retrăi din nou încă o zi, este un dar care te poate aduce mai aproape de visurile tale, este acel impuls că într-o zi vei ajunge unde îți doreai.

Aș zice că fericirea înseamnă optimism, energie, putere, încredere, mulțumire, pace și echilibru.

Cuvintele se pot spune ușor, dar tot ce contează cu adevarat sunt trăirile pe care le simțim fiecare în parte. Și orice om, care își dorește să atingă fericirea, este un om care luptă pentru aceasta. Zilnic, dă semnale că vrea să ajungă să simtă și să aibă ce își dorește.

Pe tine ce te face cu adevărat fericit?

 

2 gânduri despre „Oare ce ne face cu adevărat fericiți?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s