Invatarea limbii engleze

englishforall

Cu totii ar trebui sa stim engleza. Si daca nu, in ziua de azi avem solutii de invatare pretutindeni. Incepand de la aplicatii, cursuri online, carti cu CD-uri si tot felul de materiale pentru invatarea englezei.
Si recunosc ca inca de mica am avut si am o problema cu limba engleza si chiar imi doresc sa ma imprietenesc cu ea. Meditatii nu am facut, la filme si seriale nu ma uit de fel, prin urmare nu prea am avut de unde sa o aud. Mi-am imprumutat carti de la biblioteca, am incercat sa fac exercitii pe tot felul de aplicatii, dar fara prea multe rezultate pentru ca nu m-am tinut de treaba si nu am ajuns sa imi cresc nivelul. Traim intr-o graba enorma, iar timp nu mai avem pentru nimic si ne spunem ca nu o sa putem invata, dar totusi unii pot sau au putut. De ce spun asta? Pentru ca acum poti invata engleza fara profesor. Asadar, putem invata engleza singuri, pe platforma profesionala de elearning si chiar si prin cursuri individual pe Skype. Metode ce mi se par utile pentru o invatare mai rapida si nu foarte costisitoare.
Sunt hotarata sa folosesc platforma si cursurile online pentru ca pare solutia cea mai rapida si „aproape de casa”. Daca ar fi sa ma gandesc, engleza mi-a dat batai de cap mereu. Incepand de la interviuri, la care refuzam sa accept provocare unui dialog, care ma ambitiona sa invat engleza, dar peste 3 zile motivatia iar imi lipsea. Alte amintiri legate de engleza ar fi in anii de scoala cand ma chinuiam sa gasesc rezolvare pentru teme si colegi care sa ma ajute. Si de atunci incolo incepea provocarea pentru ca aveam si colegi care imi dadeau raspunsuri gresite sau ma ajutau la compuneri, dar pe langa subiectul temei si cu tente neetice si academice. Pare amuzant cand scrii si citesti ce zic acum, dar cand citeam in fata clasei sau luam nota, nu mai suna in ritmul amuzamentului. Si asa a trecut timpul si tot mai am lacune de acoperit. Si am ajuns intr-o era in care engleza trebuie sa o stii bine aproape pentru orice job, plus sa mai stii inca cel putin o limba straina. Deci vorbim de o evolutie a societatilor si spre exemplu, diferenta dintre doi candidati la un job, cu siguranta o va face limba sau limbile straine stiute in plus.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017.

Un gând despre „Invatarea limbii engleze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s