Swim

Acum cateva seri, am vazut filmul Swim. Film de la care cativa oameni au plecat cu lacrimi in ochi.

Nu stiu cu ce sa incep, dar filmul mi s-a parut unul de succes si cu un mesaj remarcabil. Stiu ca am vorbit cu niste cuvinte pompoase, dar nu am cum sa-l numesc altfel pentru eroul filmului.

Swim este despre putere, ambitie si romani invingatori.

Pe scurt, dupa 150 de ore de filmare, 89 de zile de inot pe Dunare, a iesit un documentar de 52 de minute, in care Avram Iancu ne arata lupta lui de invingator parcurgand inot tot traseul Dunarii (2860 km).

Regizorul si producatorul Sabin Dorohoi surprinde momentele importante ale evolutiei traseului, dar si riscurile pe care le-au implicat toata aceasta expeditie (capcanele vartejurilor, jonctiunea de pe apa pe uscat pentru pentru a putea manca si dormi).

Filmul reuseste sa transimta emotii, bucurie, mandrie, ca un roman a reusit sa faca tot parcursul Dunarii fara costum pentru inot.

Avram Iancu a avut un tel si a vrut sa il duca pana la bun sfarsit.  Toata povestea pleaca de la cartea lui Jules Verne despre Dunare, carte ce ajunge sa fie citita de acesta, probabil in unele momente mai libere pentru ca el profesa meseria de librar, in Petrosani.

Prin acest film, Avram ne-a demonstrat ca ADN-ul romanesc este unul puternic. Iar dupa acest proiect, care a fost un succes, Avram ne-a spus la premiera filmului, ca va continua alte proiecte ce implica inotul.

După premiera de joi, de la Muzeul Taranului Roman, documentarul va fi proiectat luni, 21 mai, la Resita, apoi, pe 22 mai, la Petrosani, iar pe 24 mai, la Cluj Napoca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s